Jdi na obsah Jdi na menu
 


útěkář

Tak máme za sebou první útěk v lese. V neděli bylo zamračeno, ale přesto jsme vyrazili na výlet. V lese bylo příjemně a ani jsme nevnímali, že se pořádně rozpršelo. Igor běhal na volno, vracel se na zavolání, prostě pohodička. Řádně promočení jsme sešli na cestu a těšili se na oběd. Jak jsme tak rozebírali ,co si kdo objedná, Igor zakňučel a chtěl se vydrápat do stráně.Vadilo mu houští, tak si ho oběhl a byl pryč. Lilo, bylo poledne a před námi neradostná vyhlídka čekání na zaběhlého psa. Voláme, voláme a nic. Samozřejmě naplnil ,co se říká, že se psi vrací na místo odkud uteli a netrvalo to ani moc dlouho. Vrátil se asi po 10 - 15 minutách, zůstal nad houštím a opravdu to nešlo dolů, i když by tak rád. Ale i my víme , jak na něj. Stačilo říct - tak si tu zůstaň a cesta se našla. Pokárání stejně neunikl, ale nevypadalo to, že by mu to radost z samostatného výletu pokazilo. A to mi stále dokazuje, jaký je závislák. !!! K obědu jsme si dali kachnu a pelášili domů do sucha. Igi dostane příště zase šňůru.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

:-)

(Helena + Dami, 9. 12. 2011 12:46)

jakou šňůru, nic jen zase na volno však ono ho to nutkání někam mizet přejde. Závisláci dlouho nevydrží. Vezmu Damiho jdu do lesa a jen zaběhne a zatáčku , strom , skálu prostě cokoli já se schovám ( zase kamkoli ) jen abych trochu viděla ( mohl by se vydat hledat mě domů :-) ). Po takovém dvojím, trojím schování mě sleduje jak ostříž zvěř nezvěř. Mě se osvědčila i ta píšťalka když už ho něco naláká tak na píšťalku se natáhne ke mě. Nečekám na místě jdu si kam jsem chtěla jít bez ohledu na něj. Pochopil,že ho tam klidně nechám ( je to taky závislák ) a tak si vybere mě a ne něco jiného zajímavějšího.
PS : pokaždé mu říkám, že mu zabalím batůžek a ať si klidně hledá nějakou novou rodinu pokud si myslí, že se tam bude mít lépe.
Dami pozdravuje :-) Igorka

Re: :-)

(Helena a Igor, 9. 12. 2011 16:42)

ahojky, dík za komentář. Kdyby ten mizera nechodil před tím dvě hodiny na volno, tak bych o šňůře vůbec nepochybovyla, nosil ji skoro dva roky, ale teď zas dostane šanci. Zdálo se ,že si mě hlídá, neustále se vracel ke mě a stále byl v dohledové vzdálenosti. Co ho pak zlákalo, nevím. Nedávno vlezl mezi smrčky, vyběhla srnka, ale on klidně přišel druhou stranou, jak když ji vůbec nezaregistroval. Tohle muselo být něco malého, nic jsem nezahlédla ,ani nezaslechla, jen Igiho kníkání "to chci" O píšťalce jsem už taky uvažovala. Šla bych dál, ale po té cestě běhali běžci, venčili tam psy i mamina s kočárkem se tam vydala déšť nedéšť. Tak jsem stála a čekala.Myslím, že když zjistil, že nás nevidí, měl trochu staženo, protože se zpět hnal pěkně rychle. Uvidíme příště.

Re: Re: :-)

(h, 9. 12. 2011 16:44)

překlep nepochybovala

:-)

(Helena +Dami, 9. 12. 2011 17:07)

Jo jo to ti rozumím běžci a psy skoro vzažedná kombinace, a něco malého máme také radši než srnky. Takhle kočička nebo liška to máme taky neodolatelné nutkání. Prostě ti foxlíci jsou hlavičky oni si na nás prostě zase něco vymyslí. Hlavně když to dobře dopadne :-).

Re: :-)

(Helena a Igor, 9. 12. 2011 17:12)

Igor je zatím nevypočitatelný, tři lidi nevnímá a za dalším se rozeběhne, to samé o psech, i když tam je to obráceně 1:3, Přeji krásný víkend, zítra jedeme na trénink do Hejnic