Jdi na obsah Jdi na menu
 


2013 říjen

Dlouho jsem se ke psaní nedostala, nemáme za sebou zrovna hezké období. Na jaře jsme plánovali , že nastoupíme 2-3 zkoušky a nakonec jsme nebyli ani na jedněch. Zčásti je na vině můj zdravotní stav, ale hlavně jsme měli pokažené léto, protože Igora pokousal pes. Moc jsem se těšila na tábor se záchranáři. Měla jsem v plánu doladit výcvik na záchranářské zkoušky a jak na ZZZ, tak na RH-E se přihlásit. Také jsem se těšila na úžasnou partu , která se tam každý rok schází. Člověk se nemá moc těšit... Před zahájením tábora jsme se potkali s howavartem. Přiběhl z poza auta a postavil se nad klidně stojícího Igora, ten skopil hlavu i ocas a stál. Paní od hovíka říká - on nic neudělá, má malé pejsky rád! než jsem stačila říct, že to je ale dost výhružný postoj, měl Igora v zubech. Než se nám podařilo Igiho uvolnit, škubala panička hovíkem a tím paradoxně ublížila Igimu ještě více. Měl odtržené podkoží po celém boku. Na veterině mi řekli, že měl velké štěstí,  zuby sklouzly po žebrech a má poškozené jen měkké části.  ATB, homeopatika a 2x denně výplachy vzniklé dutiny a hlavně klid, klid a zase klid. Jo, jo , první den to šlo, byl trochu v šoku a pod injekcemi, ale pak udržet foxíka v klidu, znamenalo být v klidu s ním. Tak místo tábora, plavání a běhání po lese , jsme trávili čas na gauči. Krátké procházky na krátkém vodítku byl jediný povolený pohyb celý dlouhý měsíc. A bylo po zkouškách, i kdyby zůstal volný termín, měli jsme ještě nedoladěné některé cviky. A to ,po měsíci klidu, nešlo. Igor se choval jak utržený ze řetězu, měl velkou radost,že má zas možnost lítat a poslušnost se mu k tomu vůbec, ale vůbec nehodila. Začal vyjíždět na psy a do dneška s tím bojuji a ještě asi dlouho budu.

Další komplikací je kočka. Nastěhovala se k nám s páníčkem na přechodnou dobu (doufám 2 - 3 měsíce) a Igor to nemůže zkousnout. Tedy nejradši by ji asi zakousl, možná si ji jen přidržel, aby mu neutekla, ale zkoušet to už nebudeme. Laurinka by se s ním i kamarádila, ale držet se za kůži nenechá. Tak žije kočka v ložnici, Igor ve zbytku bytu a část dne, někdy bohužel i noci, tráví dorážením na dveře a kňouráním. To pak putuje zavřít do kuchyně. Jsou to nervy pro všechny zúčastněné.  Prostě zkoušky se odkládají na příští rok. Jinak , zlatíčko moje, jezdí 2x v týdnu za handykepovanými dětmi a je naprosto úžasný při polohování. Však si to také o prázdninách důkladně trénoval

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

www.stránky

(Helena +Igor, 29. 10. 2013 14:14)

Milane, nefunguje mi odkaz na vaše www. stránky, tak ,pokud můžete, pošlete mi ho znovu. Děkuji. Helena

Re: www.stránky

(Milan a Zorro, 29. 10. 2013 14:48)

Heleno, děkujeme za gratulaci a tady to je :
http://zorro-chodskypes.webnode.cz/

POHLAZENÍ IGIMU.

(Milan a Zorro, 29. 10. 2013 12:29)

Zdravíme do Jablonce a přejeme, aby ten otřesný zážitek byl co nejdříve zapomenut, hlavně pro Igorka. Ty zkoušky určitě doženete jindy, Igi je šikulka. Hlavně, ať je o.k. fyzicky i psychicky.
My chodíme trochu na cvičák do Jičína a Zorro je s ostatními pejsky v pohodě, jenom fenkám nedá pokoj :-). To je ale v pořádku, proto se taky před dvěma týdny uchovnil :-).
Posílám Igorkovi pohlazení a od Zorra oblíznutí a držíme tlapky.

Re: POHLAZENÍ IGIMU.

(Helena +Igor, 29. 10. 2013 14:11)

Milane, to mám radost, zrovna v neděli na Psole jsem si na vás oba vzpomněla! Zorrovi gratulujeme!!!
Jičín je trochu z ruky, ale třeba na sebe někde narazíme (zkoušky a tak podobně) . Zoránkovi podrbání a hodně povolných fenek , Igor by určitě rád u Zorra poskákal a potahal ho za chlupy, a vám oběma hodně úspěchů .