Jdi na obsah Jdi na menu
 


2015 listopad

 13.10. oslavil Igorek šesté narozeniny - ,krátce před oslavou nás potkala nehoda.

Šla jsem s Eliškou a Anežkou nakupovat, Holčičky chtěly jít se mnou do obchodu, což bylo velké štěstí. Igor zůstal přivázaný před obchodem. Kolem šla osoba s hovawartem na dlouhé šňůře. Pes se ji vytrhl a vletěl na Igora, chytil ho za krk a třepal s ním.Kolem jdoucí paní zakročila a zatím, co se věnovala Igimu, osoba,paní středního věku, popadla hovíka a utekla. Když jsem vyběhla z krámu ,byla pryč, patrně nasedla na parkovišti do auta. Možná už měla své zkušenosti s placením veteriny . Byla "cizí" nikdo ze sídliště ji ani psa nezná. Na veterině nám řekli, že štěstí, že je to foxteriér, pes jemnější konstituce by asi dopadl špatně. Ovšem pochroumaný krk, šití hluboké rány, opakované výplachy, homeopatika a skoro měsíc vynechaná canisterapie.

Nevím, proč Igi ty maléry přitahuje, první tři roky byl kamarád se všemi psy, nebyl dominantní.Pak ho napadl, shodou okolností, známý hovawart.  Igor stál, pes nad ním do TÉ, ovšem panička v tom problém neviděla,prý má malé pejsky rád. Než jsem stačila cokoli říct či udělat, chytil ho . Měsíc léčení, naštěstí zuby sklouzly po žebrech, tak měl "pouze" odtržené podkoží na celém boku. povahově zůstal stejný.

Za půl roku potom na cvičáku , k nám přistoupila paní s přerostlým ridgebackem, který také měl údajně rád malé pejsky. Pes koukal, pak naprosto nečekaně, klidně a pomalu sklonil hlavu a chytil Igorovu hlavu do tlamy, když ho pustil, zase stál a koukal. Igorměl kliku, zuby minuly tepny i průdušnici, ale kapsa se vytvořila a léčení opět skoro měsíc. Tady už ale začaly problémy s vyjížděním na psy, nerozlišuje malé, velké.

A po posledním incidentu má "rád" jen kanisterapeutické kamarády, známé psy a feny. Běda, když nějaký pes jen malinko štěkne, okamžitě je to nepřítel a pokud ho máme příště potkat, vyvádí jen ho ucítí na dálku. Zatím moc nevím, jak to řešit. Asi zkusíme rady na  cvičáku případně homeopata. Bude to běh na dlouhou trať.

Takže Igorkovi přeji hodně zdraví a nepotkávat psy, která jejicj páni nemají pod kontrolou. Vlastně to přeji i sobě

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

já a dva hovawarti

(Dáša + Bety + Guči, 15. 12. 2015 13:53)

Jsem ráda Igorku, že jsme se po letech zase potkali na cvičáku tentokrát ve Vratislavicích. Vypadá to, že si Bety pamatuješ ještě z dob, kdy jste spolu spali v jedný posteli a chodili na táboře na procházky. Neboj, dám pozor, aby se na tebe beruška nerozlobila a Gučiho budu držet raději dál, i když se ještě do nikoho nezakousl. Určitě se to postupně zlepší a už se na tebe zase těším :)

Re: já a dva hovawarti

(Helena, 15. 12. 2015 17:17)

Dášo, my jsme Vás všechny také rádi viděli, teď jsem si četla starší příspěvky, jak byl Igor sice hrr, ale kamarádský. Teď už to je horší, hlavně o to, že já se bojím a hodně bojím, takže to k uklidnění moc nepomáhá. To jsi konec konců viděla na cvičáku :) , ale věřím,že se vše vylepší. Mějte se krásně a napřesrok ahoj na cvičáku :)